Από την Αίγινα ξεκινά ο παραλιακός δρόμος που συνεχίζεται νότια προς τον όρμο του Μαραθώνα και καταλήγει στο ψαροχώρι της Πέρδικας.

Κύριο χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα μικρά σπιτάκια με τις αυλές τους που συνδέονται μεταξύ τους.

Η Πέρδικα είναι όλη ένα πλακόστρωτο υπερυψωμένο μπαλκόνι πάνω από την θάλασσα. Στη σειρά στο πεζόδρομο υπάρχουν ταβέρνες, πασίγνωστες για το φρέσκο ψάρι τους, ουζερί, καφε και bar.

Ο πεζόδρομος συνεχίζεται με παγκάκια ανάμεσα σε φοίνικες που μπορεί κανείς να ρεμβάσει και να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα βλέποντας τον ήλιο να χάνεται μέσα στην θάλασσα.

Κατεβείτε τα διαμορφωμένα πέτρινα σκαλάκια στα βραχάκια, και κολυμπήστε στα πεντακάθαρα νερά δίπλα στον ίσκιο των δένδρων ή απλώστε την ομπρέλα σας και βουτήξτε από τις δυο ξύλινες εξέδρες.

Η Πέρδικα διαθέτει λιμάνι υποδοχής σκαφών και συγκεντρώνει λόγω της γραφικότητας της πλήθος από κότερα και σκάφη αναψυχής με ξένους και Έλληνες τουρίστες.

Στο ακρωτήρι της Πέρδικας υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Σώστη που γιορτάζει στις 7 Σεπτεμβρίου. Τότε γίνεται μεγάλο πανηγύρι και ο κόσμος διασκεδάζει με ορχήστρες που υπάρχουν σε όλες τις ταβέρνες.

Την Άνοιξη οι λόφοι είναι πλημμυρισμένοι με αγριολούλουδα χιλιάδων χρωμάτων και αρωμάτων. Περπατήστε στα μονοπάτια, πάνω στο λόφο ή δίπλα στην βράχινη παραλία μαζί με τα θαλασσοπούλια.

Το καλοκαίρι όλα αλλάζουν. Η πεντακάθαρη, γαλάζια θάλασσα, το μπάνιο, τα παιχνίδια στην παραλία, το ψάρεμα και η βαρκάδα ανάμεσα σε κότερα που πηγαινοέρχονται, είναι ένας αλλιώτικος τρόπος διακοπών που δεν έχετε ξαναζήσει.

 

Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS